Rockfon MediCare Air

Tavan suspendat, special conceput pentru a fi utilizat în încăperi cu presiune reglabilă a aerului.

Rockfon® MediCare™ Air a fost conceput pentru zonele cu risc ridicat, unde presiunea aerului este controlată pentru a preveni răspândirea infecțiilor, ca de exemplu săli de operații, camere de recuperare și unități de terapie intensivă. Rockfon® MediCare™ Air este marcat bacteriologic cu clasa B1 și B5. Depășește cerințele pentru domeniile cu risc foarte ridicat, așa cum sunt definite în standardul francez NF S 90-351 pentru unitățile sanitare. Rockfon® MediCare™ Air nu contribuie la răspândirea de Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA). Emite cantități neglijabile de particule, de aceea i s-a atribuit clasa ISO 3 conform clasificării incintelor de tip cameră curată, în conformitate cu standardul ISO 14644-1.

Membrana posterioară, marginile etanșate și clemele Rockfon® MediCare™ Air formează un plafon etanș și impermeabil, care poate fi dezinfectat cu abur. Rockfon® MediCare™ Air este un tavan suspendat din vată minerală bazaltică cu grosimea de 25 mm. Suprafața vizibilă a plăcilor este acoperită cu un strat textil impermeabil vopsit în alb, care oferă un aspect estetic și garantează o curățare ușoară. Partea din spate este finisată cu o membrană extrem de eficientă, etanșă la aer. Muchiile plăcii sunt etanșate.

CONTROLUL PRESIUNII AERULUI Rockfon® MediCare™ Air este utilizat în zonele în care este necesară reglarea presiunii pentru a preveni răspândirea infecțiilor. Datorită membranei foarte eficiente care se află pe partea din spate a plăcii, marginilor etanșate și clemelor (8 cleme la o placă cu dimensiunile 600 x 600mm), Rockfon® MediCare™ Air asigură un grad de etanșeitate permițând menținerea presiunii aerului la un anumit nivel. Rockfon® MediCare™ Air a fost testat la o presiune de la 5 la 40 Pa. Valoarea rezultată a permeabilității la aer a fost mai mică decât 0,5 m3/h/m2/Pa. În cazul în care încăperea trebuie să îndeplinească cerințe mai stricte, ROCKFON recomandă utilizarea unei benzi de neopren cu celule închise la interfața dintre placa de tavan și structura construcției. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați reprezentanții ROCKFON. REZISTENȚA LA UMIDITATE ȘI STABILITATEA DIMENSIONALĂ (REZISTENȚA LA ÎNCOVOIERE) Produsele ROCKFON sunt stabile dimensional chiar până la 100% umiditate relativă a aerului. Pot fi instalate în intervalul de temperatură cuprins între 0°C și 40°C. Nu este necesară aclimatizarea. Rockfon® MediCare™ Air a dobândit clasa 1/C/0N în conformitate cu EN 13964. Modulele selectate (lățime > 700mm) fac parte din clasa 2/C/0N.

REFLEXIA LUMINII Pentru Rockfon® MediCare™ Air în culoare albă coeficientul de reflexie difuză a luminii este de 85% în conformitate cu ISO 7724-2.

IGIENĂ Vata minerală bazaltică nu conține nici un fel de substanțe cu valoare nutritivă și, prin urmare, nu constituie un mediu de subzistență pentru microorganismele dăunătoare, testate în conformitate cu JIS DIN 2801:2000 și ASTM C 1338-96: – Eschericia coli – Stachybotrys chartarum – Staphylococcus aureus – Penicillium brevicumpactum – Alternaria tenuissima – Aspergillus niger – Sporobolomyces roseum – Rhodotorula rubra – Methicillin-resistant staphylococcus aureus (MRSA) Rockfon® MediCare™ Air a fost testat pentru rezistență la microorganismele menționate mai jos și a obținut clasa bacteriologică B1 și B5. Îndeplinește cerințele pentru Zona 4, a standardului NF S 90-351. – Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus – MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilină): bacterii rezistente la antibiotice și responsabile pentru infecții post-operatorii și septicemie, – Candida Albicans: drojdie responsabilă pentru infecții ale pielii şi pneumonie, – Aspergillus Niger (mucegaiul negru): ciupercă responsabilă pentru pneumonie. Rockfon® MediCare™ Air poate fi dezinfectat eficient cu abur. Proprietățile bactericide și fungicide ale curățării plăcilor Rockfon® MediCare™ Air cu abur au fost testate și îndeplinesc cerințele standardului NF EN 14561 (> 5 log10) și NF EN 14562 (> 4 log10), ceea ce înseamnă că dezinfecția este eficientă.

INCINTE TIP CAMERĂ CURATĂ Particule emise de materialele de construcții pot spori riscul de răspândire a infecțiilor în unitățile sanitare. Datorită emisiilor neglijabile de particule mici, Rockfon® MediCare™ Air îndeplinește cerințele stricte pentru curățenia aerului. A primit clasa ISO 3 în conformitate cu standardul ISO 14644-1. Clasificarea incintelor tip cameră curată pentru Rockfon® MediCare™ Air îndeplinește cerințele din Zona 4 așa cum sunt definite în standardul NF S 90-351. CURĂȚARE Plăcile Rockfon® MediCare™ Air au o suprafață cu rezistență ridicată la spălare prin frecare, care, de asemenea, are un grad ridicat de impermeabilitate. Această suprafață a fost protejată de ancrasare și formarea de amprente digitale. Este un aspect foarte important în cazul demontării frecvente a plăcilor în scopul accesării spațiului gol din tavan. Suprafața plăcilor poate fi aspirată cu ajutorul unui atașament cu perie moale. Suprafața plăcilor poate fi curățată cu un burete sau o cârpă și apă caldă sau rece (max 40°C), cu un detergent ușor alcalin (pH între 7 și 9), fără alcool, amoniac sau clor. Curățarea cu un burete umed sau o cârpă poate face suprafața plăcilor ușor mai strălucitoare, de aceea pentru rezultate mai bune se recomandă curățarea întregii suprafețe a tavanului. Plăcile Rockfon® MediCare™ Air pot fi, de asemenea, curățate mecanic și dezinfectate cu ajutorul aburului. Vă rugăm să respectați regulile stabilite de producătorii de detergenți și să folosiți ustensila de curățare adecvată. MEDIU Produselor selectate ROCKFON le-au fost atribuite etichetele ecologice: daneză – Danish Indoor Climate Label și finlandeză – Finnish Indoor Climate Label (M1). Plăcile de tavan Rockfon® MediCare™ Air sunt adecvate pentru reciclare.

Discutati cu un consultant!
1
Close chat
Lăsă un mesaj aici și în cel mai scurt timp posibil îți răspundem! Mulțumim!

Incepe discutia!